"Under onsdagskvällen visades föreställningen Den magiska iskristallen på Kalmar teater. I spetsen stod sopranen Pernilla Ingvarsdotter och mezzosopranen Margaretha Westerlind.

Pernilla Ingvarsdotter och Margaretha Westerlind driver gemensamt nöjesbolaget Ensemble Hans och Greta som sätter upp operaföreställningar riktade till barn.

Den magiska iskristallen har duon tidigare spelat i både Stockholm och Göteborg innan de i somras visade den i stadsparken.


Kalmarbon Pernilla Ingvarsdotter tog initiativ till att koppla in både Kulturskolan och Länsmusiken när föreställningen kom till Kalmar i somras, och de fanns även på plats på Kalmar teater under onsdagskvällen.

•

Från Kulturskolan fanns bland annat lärare och elever i blås, sång och nycirkus. Från Länsmusiken fanns violinisten Torbjörn Westman som trollband den unga publiken med sin musik och sin gestaltning av den mytiska Iskungen.

Pernilla Ingvarsdotter och Margaretha Westerlind gestaltade Hans och Greta som tar hjälp av en magisk iskristall för att hitta ut ur skogen de förvillat sig i.

Föreställningen består av flera dialoger mellan Ingvarsdotter och Westerlind, men domineras av duons otroliga röstförmågor. Sångerna är nyskrivna medan musiken hämtats från bland annat Vivaldis Årstider, Mozarts Figaros Bröllop och Lakmé av Delibes.

Onsdagskvällens föreställning var gratis och riktades till en publik i åldrarna 3-12 år. Teatern var nära nog fullsatt och applåderna regnade ner över ensemblen efter varje musikstycke."

Östra Småland 3 november 2017


TOMAS LÖWEMO


Inhyrda på Wermland Opera. Utbudsdag och föreställningar. Här tillsammans med Anne Bolstad, producent.

Hallwylska Palatsgården repetition

Autografer

Uppsala Konserthus

Workshop med porträttmålning  Veronica Ralston


Kronhuset Göteborg

Göteborgs Pianofestival

Barometern Kalmar